krimi zprávy z 30,10,2012

Může jít o podvod

V rukou policistů skončila 27letá žena z Olomouce, která prostřednictvím internetového portálu nabízela k prodeji mobilní telefony. Před zasláním zboží vyžadovala po kupujících finanční zálohu, kterou se jí v několika případech podařilo získat. Po převzetí balíčku poškození zjistili, že se v něm objednané zboží nenachází. Poté již podvodnice přestala s poškozenými komunikovat a ti neměli zboží ani peníze, které zaplatili předem. V pátek policejní inspektor sdělil dotyčné podezření ze spáchání přečinu podvodu.
Chvilka nepozornosti stačila
39letá žena byla okradena při nedělní návštěvě jedné z roudnických restaurací. Kabelku si odložila vedle sebe na židli a nevěnovala jí patřičnou pozornost. Toho využil neznámý lapka, který si do kabelky sáhl pro peněženku a mobilní telefon. Poškozená žena vyčíslila škodu na více jak 6 tisíc korun. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají roudničtí policisté.

Kola jsou pořád v kurzu
Do kotelny obytného domu v Litoměřicích se vloupal v uplynulém týdnu neznámý pachatel. Po vypáčení dveří kotelny si odvezl čtyři jízdní kola v hodnotě 70 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže a porušování domovní svobody po něm pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
Dbá na bezpečnost
Další případ krádeže jízdních kol policisté evidují v Lovosicích. Během víkendu vnikl neznámý pachatel do sklepních prostor bytového domu. Za použití násilí vnikl do sklepní kóje a přivlastnil si dvě horská jízdní kola a přibral i dvě cyklistické přilby, které zde nalezl. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených kolech pátrají.
30. 10. 2012
nprap. Pavla Kofrová

Red

Red