krimi zprávy 4,9,2012

LITOMĚŘICE – Cennosti za okny vozidel lákají zloděje…

Dvě oznámení o krádeži věcí z motorových vozidel přijali policisté o víkendu. Do osobních vozidel zaparkovaných pod vrchem Radobýl vnikl násilným způsobem neznámý pachatel. Ukořistil doklady, platební karty, finanční hotovost a další cennosti v hodnotě 18 tisíc korun. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají policisté z místního obvodního oddělení.

Další oznámení o krádeži věcí z osobního vozidla přijali litoměřičtí policisté v pondělí v ranních hodinách. Pravděpodobně v nočních hodinách vnikl neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla před domem. Rozbil skleněnou výplň okénka a odnesl si autorádio s navigací a dotykovou obrazovkou v hodnotě 80 tisíc korun. Neznámému pachateli hrozí v tomto případě až pětileté vězení, neboť svým činem způsobil škodu většího rozsahu.

Krádež krmiva    V průběhu minulého týdne odcizil neznámý pachatel krmivo pro slepice z pozemku drůbežárny u Štětí. Násilným způsobem otevřel zásobníky na krmivo a odcizil krmnou směs pro drůbež za 38 tisíc korun. Případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.

Zajímal ho alkohol    O víkendu vnikl neznámý pachatel na pozemek domu v Lovosicích. Zde nalezl tři přepravky s lahvemi od alkoholu, které si přivlastnil. Dále vnikl do nezajištěného přístavku u domu, kde z lednice sebral alkohol. Z nezajištěného suterénu domu si odnesl motorovou pilu, koloběžku a další alkoholické nápoje. Hmotná škoda je vyčíslena na více jak 6 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
4. 9. 2012

nprap. Pavla Kofrová

Red

Red