Roudnice – rozhovor s majitelem ANGUSU

Čerstvou chlazenou rybu sehnat v Roudnici je oříšek, který trápí nejednoho milovníka tohoto vynikajícího a zdravého druhu masa. Jak jsme však zjistili již nebudeme muset jezdit do Litoměřic či ještě dále.  Bude stačit zajít si posedět do jedné z Roudnických restaurací. Tady si rybu můžeme nejenom nechat připravit, ale dokonce si ji zde koupit a odnést domů.  Zeptali jsme se provozovatele restaurace ANGUS jak to tedy s touto službou doopravdy je.
Pane Musile, zavádíte pro Podřipany celkem originální službu, popište prosím čtenářům o co konkrétně jde.

tops_zahrádka Angus

Výběr běžných druhů přímo v restauraci kde bude možnost buď si rybu odnést chlazenou domů, nebo za příplatek si ji nechat upravit u nás v restauraci.. méně běžné druhy budeme na objednávku zákazníkům vozit 2x týdně v uterý a pátek .
Jaké druhy budou k dispozici?  
Tuňák, treska,candát, vlk, pražma,kambala , mečoun, krevety, humři,jeseter, krab,chobotnice, olihně ,sardinky , makrela, losos, svatojakubská  mušle, slávky atd.
Co to přesně znamená čerstvá ryba?
tops_104_4078Od vylovení nejpozději do 48 hodin u koncového zákazníka.. samozřejmě chlazené a nerefrešované* což si lidi často myslej že maj rybu čerstvou chlazenou a přitom se jedná o šokerama** zmrazené ryby na lodích a pak refrešované.
Máte připraveny i nějaké zajímavosti, rady, recepty apd.

Samozřejmě u každého produktu budeme mít min jeden recept který samozřejmě jak už jsem psal  můžeme u nás v restauraci připravit.  Jako prvotní seznámení budeme dělat rybí festival

 

Angusrestaurant_1

Půjdou získávat informace o vaší nabídce menu apd. i na nějakém portále?

Veškeré info bude jak na webu tak na Fb

*     Refrešovaní je naopak od zmrazení, proces znovurozmrazení a uvedení do stavu chlazené ryby. Po tomto procesu je někdy poznat, že je ryby rozmrazená, protože její maso je potrhané z důvodu nesprávného zamrazení. Toto potrhání způsobují krystalky vody obsažené v mase ryby. Mnohdy však toto poznat není a může být ryba tedy vydávána za chlazenou.

**   Proces šokového mražení je používán pro celkové zchlazení produktu až na teplotu jádra –18°C. Nejideálnější šokové mrazení u ryb je přímo na speciálních rybářských lodích. Při koupi zmrazených ryb jsou značná rizika v tom, že kupující v podstatě neví jakým způsobem a jak čerstvá ryba, byla zamrazena. O množství vody v ní které zákazník kupuje vzhledem k celkové váze ani nemluvě.

Red

Red